Bugun...


ERHAN YIRCALI

facebook-paylas
MEDYUMLUK ve BÜYÜCÜLÜK
Tarih: 29-02-2024 16:22:00 Güncelleme: 29-02-2024 16:22:00


Medyum, ruhlar âlemi ile iletişime geçebildiğini ve ölülerle canlılar arasında iletişim kurabildiğini iddia eden kişidir. Türkçeye Fransızcadan geçen sözcüğün kökeni Latince medium (aracı) sözcüğüne dayanmaktadır.

Medyumluk yapmak yasak mı?

Kanunen; Medyum / Falcı reklamları yasaktır! Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinin 27'nci madde 3'ncü kısımda açık bir şekilde bu reklamların yasaklandığı belirtilmiştir.

Medyum olayı nedir?

Medyum dolandırıcılığı en klasik tanımıyla gelecekle ilgili bir takım bilgiler verme vaadiyle kişilerin kandırılarak paralarının alınmasıdır. Medyumluk, esasen hiçbir bilimsel yönü ve yöntemi bulunmayan eğlence amaçlı bir aktivite niteliği taşımaktadır.

BÜYÜ YAPMAK SUÇ MU?

Büyü yapmak TCK’ ya göre suçtur. Büyü yapmanın suç kapsamına alınmasının tarihi ise 1925 yılında çıkarılan 'Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanuna' kadar uzanıyor.

Medyumlar sıklıkla modern falcılar olmakla itham edilirler ve eleştirilirler. Ruhçuluğa göre, medyumluk gelecek hakkında bilgi almak değildir; aksine, bu gibi soruların sorulduğu ruhsal irtibat seansları genellikle beraberinde obsesyon (takınç) tehlikesini getirdiğinden, ruhçular seanslarda bu tip sorular sorulmasından kaçınılması gerektiğini bildirirler. Ruhçular, maddi çıkar sağlamak, eğlenmek, vakit geçirmek, gelecekten bilgi almak amacıyla kalitesiz soruların sorulduğu ve obsesyonla sonuçlanan bu gibi ruhsal irtibatlara “abes irtibat” adını verirler.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, muska ve büyü yaparak 3 kişiyi dolandıran sanığa verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının, "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi kapsamında nitelikli dolandırıcılık" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetmiştir.

Medyumluğun bilimsel bir yöntemi yoktur. Ben medyuma gideceğim dişe tutturanlar varsa yapacak bir şey yok, eğlence amaçlı gitmeleri gerekliliğini unutmamalıdırlar.

GÜNÜN FIKRASI

EVLENİRKEN NEREDEYDİN? 

               Adamın işi varmış, Ankara'ya gidiyormuş, tam uçağa binerken kulağında bir ses : 

    -Binme, bu uçak düşecek!   Dönmüş, bakmış, kimse yok, ama içine de bir kurt düşmüş, binmemiş. İkinci uçağı beklerken kara haber ulaşmış : 

 

    -Uçak düştü kurtulan olmadı! Koşmuş Haydarpaşa'ya, bilet almış, tam trene binecek, aynı ses kulağında : 

    -Binme bu trene, raydan çıkacak!  Dönmüş, bakmış yine kimse yok, trene binmemiş, gelmiş eve, sabah gazeteyi açınca tüyleri ürpermiş: 

    -Tren Eskişehir'de raydan çıktı şu kadar ölü, şu kadar yaralı... 

    Allah'a şükretmiş, koşup otobüse bilet almış, tam binerken yine o ses :

    -Bu otobüse binme, freni patlayacak!

    Dönmüş yine kimse yok! Dayanamamış, bağırmış: 

    -Sen kimsin? 

    -Ben senin iyilik meleğinim! 

    Adam iyice kızmış: 

    -Yahu! Evlenirken neredeydin!

GÜNÜN SÖZÜ

“Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.„ —Jean-Jacques Rousseau



Bu yazı 2647 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI