Bugun...


ERHAN YIRCALI

facebook-paylas
TRAFİK ÇİLESİ
Tarih: 14-05-2024 10:58:00 Güncelleme: 14-05-2024 10:58:00


 

Trafikte en büyük strese neden olan olayın sürücülerin yaptığı hak ihlalleri olduğunu hepimizce malumdur. Trafikte, uğranılan zaman kaybı, yakıt kaybı ve ciddi ekonomik zararlardan başka sinirlerimiz geriliyor.

Hak hukuk dinlemeden. başkalarının yol hakkını yok sayarak araç kullanan kişilerin benlik anlayışlarında sorun olduğu kesin.

Sıkışık trafikte bir araba daha öne geçebilmek için, diğer sürücüleri sıkıştıranlar, makas atanlar, özellikle otobanda giderken nerdeyse arka tamponunuza kadar yaklaşanlar ve en önemlisi, sıkışık trafikte kendileri uyanık, diğer kişiler aptal görenler ve emniyet şeridinde seyredenler, önü kapalı olduğu halde, sağdan gelip öne geçenler ülkemiz genelinde başlıca trafik stresi oluşturan unsurlar.

İnsanların yoğun ve sıkışık trafikten dolayı yol alamamalarından ziyade, şerit ihlalleri, yakın mesafeden takip etmeler, sağdan sollamalar, emniyet şeridi ihlalleri, otobanda 80km. ile soldan gidilmesi, bir şeridin trafiği dururken, diğer şeridin akıcı seyretmesi(hep size denk gelir), uzun farları yakarak ışıkları gözünüze sokmalar , tepkilerini hoyratça korna çalarak verenler ciddi bir trafik stresine neden olmaktadır.        

Yoğun trafikte milim milim giderken, birilerinin emniyet şeridinden hızla yol almaları tüm sürücüleri germekte ve strese sokan bir durum olmaktadır. Ayrıca şeridinde gitmeyen araçlar, sürekli sol sinyali yanıp sönen ve sürekli şerit değiştiren minibüsler, yol ortasında trafiğin durmasına aldırmadan yolcu indirip, bindiren minibüsler, trafik ışıklarını yok sayan yayalar ve arabalar, uygunsuz yer ve zamanda yapılan yol çalışmaları, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yollara çıkarak trafiği felç eden çöp arabaları, duraklarında yolcu indirmeyen otobüsler de stres nedeni olmaktadır.

Buna yapacak bir şey yok. Bu ülkemizin gerçeği ve eğitimle, zamanla düzelecek bir davranış. Ülke dışına araba ile çıktığınızda inanın sürücü olmaktan gurur duyarsınız. Korna çalan yok. Önünüze atlayan yok. Arkanızdan far yapıp duran yok. Ülkemizde yapılan trafik ihlallerinin ve davranışlarının hiç biri Avrupa ülkelerinde yok. Herkes kurallara uyuyor.

Şunu belirtmek isterim ki; ülkemizde araç kullanırken yapılan sürücü hatalarından dolayı sinirlenmemek elde değil. Bizler yinede kendimize dikkat edeceğiz ve bir başkasının yaptığı hatadan dolayı kendimizi üzüp, sinirlenip hasta olmayacağız. Yoksa bu trafik çilesi bitmez. 



Bu yazı 990 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI