Bugun...


ERHAN YIRCALI

facebook-paylas
KALDIRIM SORUNU
Tarih: 04-04-2024 11:53:00 Güncelleme: 04-04-2024 11:53:00


İnternete girip “Kaldırım” yazdığınızda hemen hemen her şehir ile ilgili kaldırım haberlerine ve şikâyetlerine rastlıyorsunuz. Kaldırım işgalleri, kaldırımların yetersiz olması, bozuk olması ve tadilat işlemlerinin yapılmaması gibi birçok konuya rastlıyorsunuz.

Balıkesir de ise durum farklımı? Çok farklı değil. Özellikle “Yeni Çarşı” bölgesinde kaldırım işgalleri çok yoğun. Mahalle aralarında çoğu yerde kaldırım yok. Olanlarda yetersiz. Bahçelievler Mahallesinde bile kaldırımdan gitmeye çalıştığınız anda çöp konteynırları, ağaçlar kaldırımdan izin vermiyor. Bu ülkenin gerçekten Kaldırım Mühendisi’ne ihtiyacı var. İlimizde bazı bölgeler hariç kaldırımlar bir bütün içinde değil ve kaldırımlar bozulduğunda da tamiri yapılmıyor. Altıeylül Bahçelievler Mahallesi Düzgün Sokağı önemli bir sokak olduğu halde burada bile tamirat söz konusu değil.

image.png

 

Ayrıca kaldırımlar otopark olarak kullanılıyor ve siz cadde inip caddeden geçmek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle bazı bölgeler çay ocaklarının, cafelerin  işgali altında.Bu işyerleri umursamadan masa ve sandalyelerini yaydıkça yayıyor. Özellikle Paşa Camisi etrafında bu durum çok yaygın. Kimse hak hukuk tanımıyor.

Kaldırım sorunu sadece engellilerin sorunu değil. Hepimizin sorunu. Benim kimseyi sorgulama gibi bir niyetim yok. Ancak; toplumdaki söylenti şu:”Şikayet ediyoruz, yapılmıyor.”

Bu zamanda bu teknoloji ile hala kaldırımları düzeltemiyorsak sorun bizdedir diye düşünüyorum. Engelli vatandaşlar ve özellikle görme engelliler için merkezi yerler dışında sarı takip bölümleri yok. Sürekli olarak birilerinden yardım almak zorundalar.

Şu anda, kaldırım taşı tadilatlarının yapılmaması, her geçen gün araç sayısının ve sorumsuz sürücü sayılarının artması, kaldırım otoparklarının önüne de bir türlü geçilememesi bu sorunu daha da arttırıyor. Yapılan otoparklar ise yetersiz kalıyor ve kaldırımlara park yapılmasını engelleyemiyor.

KARŞI KALDIRIM  
Bir akıl hastası, bulunduğu kaldırımdan karşıya geçip rastladığı ilk görevliye sormuş : 
-Affedersiniz, karşı kaldırım nerede acaba? 
Görevli şaşırmış ama yine de karşı tarafı göstererek : 
-İşte şurada, demiş.  
-Kime yutturuyorsun yahu... Daha şimdi orda sordum, burayı gösterdiler!... 

Günün Sözü

“İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır: Kendisi.„ —Aldous Huxley



Bu yazı 1995 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI