Bugun...


MUSTAFA TETİK

facebook-paylas
TATİL VE TURİZM
Tarih: 02-05-2024 12:22:00 Güncelleme: 02-05-2024 12:34:00


Isınan havalar ve dokuz günlük tatilleri yarattığı fırsatlar sonrası ve yapılan reklâmlarla birlikte aklımız tatillere kaydı gitti. Tatil planlarımızı yaklaşan kurban bayramlarımızın da uzun bir tatil olması nedeniyle tatil planlarımızı daha erken yapmaya başladık. Peki, bizim tatil dediğimiz dünya genelinde ne dir? Turizm tabiî ki de turizm nedir dersek.

Turizm: Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye gezmek ( turist ) çekmek için alınan ekonomik, kültürel , teknik önlemlerin,yapılan çalışmaların tümüdür. Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, ekonomik ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalıdır.

Turizm Çeşitleri:

Kongre Turizm, Sağlık Turizmi, Yat Turizmi, Botanik, Turizmi, İnanç Turizmi,Yayla Turizmi, Mağara Turizmi, Dağcılık Turizmi, Sualtı Turizmi, Rafting Turizmi

Kış Turizmi dir

Turizmin Önemi:

1-Turizm milyonlarca insanı tüketici ve üretici olarak ilgilendirir.

2-Turizm sağladığı döviz gelirleri ile dış ödemeler ve dış ticaret bilânçolarının düzeltilmesini sağlayan bir faktördür.

3-Turizm gelişmemizin itici ve sürükleyici bir elemanıdır. Turizm amaçlı hizmetlerin tüketimi bu hizmetleri üreten firmalar için bir gelirdir.Bu ihtiyaçların artması daha çok mal ve hizmet üretmek zorunluluğunu yatırımları ,üretimi ve gelirleri arttırmıştır.

4- Turizm faaliyetleri yeni çalışma alanlarının açılmasını sağlamaktadır. Bu olay geliştikçe de yeni turizm işletmeleri açmak ve daha çok personel kullanmak gerekmektedir.

Turizm Faaliyetlerinizin sosyal bakımdan önemi:

1-Turizm, insanları ve uluslar arasındaki karşılıklı tanımanın bir aracıdır.

2- Turizm, ülkenin birbirinden farklı anıtsal ve kültürel değerlerini karşılıklı olarak tanımaya insanların genel kültür düzeyleri yükseltmeye imkân veren bir araçtır.

3-Turizm, doğal, sosyal ve kültürel çevrenin korunmasını ve değerlendirilmesini sağlayan bir elemandır.

            Turizm Haftası toplumlarda turizm bilincini geliştirmek iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımı sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla her yıl 15 -22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘’Turizm  Haftası ‘’  kutlanıyordu. Turizm Haftası etkinlik programı 26.07.1976 tarih ve 1893 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş.1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci pazartesi günü olarak kutlanmış 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması gerekçesiyle M.E. B ‘nın da görüşü alınarak 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir. Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta günümüzde bütün bir yıla yaygınlaştırılmıştır. Alternatif turizmin türleri ve bu konuda bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, Turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ile tarihsel ve kültürel mirasımıza sahip çıkma halkımızı bilinçlendirilmektedir. Tüm ülkelerin kalkınmalarının anahtarı olan bacasız sanayimiz turizm hizmetle gelişir sevgi ile büyür. İşletmelerden memnun ayrılan her turist daha çok turist demektir. Saygılarımla…

 



Bu yazı 428 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI