Bugun...


MUSTAFA TETİK

facebook-paylas
ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Tarih: 05-01-2024 10:38:00 Güncelleme: 05-01-2024 10:38:00


Gazeteci kimdir: 5953 Sayılı basın mesleği kanun kapsamında fikir ve sanat işlerinde ücret karşılığında çalışanlardır. Türkiye de yayınlanan televizyon, radyo,gazete,dergi,haber ajansı,fotoğraf ajansı,günlük haftalık,aylık yazılı yayınlar ve artık sosyal medya da gazetecilerin işyerleridir.

Gazetecinin günlük çalışma süresi sekiz saattir.

Gazetecinin haftalık çalışma süresi gündüz çalışıyorsa 6 gün (kırk sekiz saat); Gazeteci sürekli gece çalışıyorsa haftalık çalışma süresi 5 gündür(kırk saat) tir.

Gazeteci hamileliğin yedinci ayından başlayarak doğumun 2. ayının bitimine kadar doğum izni vardır.

Gazetecinin çocuğu dünyaya geldiğinde 3 günlük

Gazetecinin çocuğu, annesi, babasının ölmesi halinde 4 gün

Gazetecinin çocuğu evlendiğinde, kardeşi, büyükbabası, büyükannesi,torunu öldüğünde 2 gün olmak üzere mazeret (olağan üstü ücretli izin ) hakları vardır. Ayrıca Bir yıllık çalışma süresini dolduran gazetecinin 4 haftalık yıllık ücretli izin hakkı vardır der kanunlarımız.

            10 Ocak Çalışan gazeteciler günü 212 Sayılı kanunun resmi gazetede yayınlandığı tarih olması nedeniyle Gazetecilik mesleğini icra edenlerin Türkiye ye özel kutladığı bir gündür. Geçtiğimiz günlerde yani 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günümüzü tüm yurtta ve Balıkesir’imizde  Valiliğimiz başta olmak üzere, tüm devlet kurumları ve Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel  Yılmaz, Karesi Belediye başkanımız .Dinçer Orkan ,Altıeylül Belediye Başkanı  Hasan Avcı  öncülüğünde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.Bizler gazetelerin tozunu yutmuş çalışanlar olarak güncel  haberlerin toplanıp okunacak hale gelmesinde katkısı bulunanlar  gazetelerimizin  okuyucuları ile buluşana kadar muhabirinden editörüne dağıtıcısına kadar tüm emeği geçenlerin bu özel gününü kutlayacağız

            Gazetecilikle ilgili bu tanımları kanun koyucular çok güzel yazmış. Kanun koyucu Gazetenin tozunu yutanın iflah olmayacağını yazmayı unutmuş galiba. Bu tozu yutmak kanına işlemek deyimleri var ya tabiî ki bizler için söylenmiş besbelli. Tabi her aşkın bir çilesi varsa bizlerin çilesi de ailelerimizden uzakta görevimizi yapmaktır herhalde. Çoğu zaman canını hiçe sayarak gece gündüz yılın 365 günü 7/24 ailesinden kendi özel hayatından çaldığı her günü haber peşinde koşarak geçiririz. Bizler bu gönül verdiğimiz mesleğimizi yaparken mesleğimizi maalesef  ailemizin hakkına biraz giriyoruz. Bundan dolayıdır ki ilk olarak  ailemizden biz görmeden büyüyen çocuklarımızdan  helallik istemeliyiz ki gönlümüz rahat olsun . Tabi haber peşinde koşarken Görev şehidi olan arkadaşlarımız başta tüm vefat eden ağabeylerimizi rahmetle anıyoruz. Balıkesir Günaydın Gazetesi ailesi  olarak  Gece gündüz, yılbaşı, hafta sonu, tatil demeden durmadan çalışan halkın haber alma hakkı için  canını hiçe sayarak emek veren tüm Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz  kutlu olsun . Saygılarımla…  



Bu yazı 1421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI