Bugun...


MUSTAFA TETİK

facebook-paylas
ÖNCELİKLERİMİZ
Tarih: 26-04-2024 15:25:00 Güncelleme: 26-04-2024 16:56:00


 

       Daha huzurlu daha mutlu ve daha dengeli bir yaşam hepimizin hayalidir . Bu dengeyi kurmak içindir tüm hayatımız boyunca çabalarımız. Bunun için arada bir kendimizi sorgularız. Her akşam yastığa başımızı koyunca sorgulayabilmek güzel ama  hayatın dönüm noktalarında mesela Yeni bir yıla girerken yada yeni başlangıçlar yaparken kendi kendimizi önce sorgular bu güne kadar yaptıklarımdan memnunmuyum ? gelecekte hayatıma nasıl bir yön vermeliyim yada ileriki yaşamımda önceliklerim ne olmalı ? ya da başarıya daha kolay nasıl ulaşabileyim? Diye sorular beynimizi meşgul eder. Hayatımızda neye ihtiyacımız var bireysel olarak  öncelikle onu belirlemeliyiz.Daha fazla para mı ? yeni bir çocuk mu? bir sevgilimi? Başarımı? Mutluluk mu, Dünyayı gezmek mi? Sağlıklı olmakmı? İş yerinizde yükselmekmi?

-fizyolojik ihtiyaçlar:açlık susuzluk

-Güvenlik ihtiyacı:

-Sosyal ihtiyaçlar:Sevgi,kabul görme,Sosyal yaşam

-Değer verilme / Saygınlık ihtiyacı:Statü,Başarı,tanınma itibar

-Kendini gerçekleştirme: Gelişim,bir işi başarıyla tamamlama

-Yaşamda sizi mutlu eden neleri yapmak istersiniz?

-Sizi geliştirecek ve değiştirecek şeyler nelerdir?

-Son zamanlarda sürekli ertelediğiniz şeyler nelerdir?

Tüm bu soruların en başında tabi ki de sağlıklı olmak gelir öylede olmalıdır.Bu soruları kendi  kendinize sorarak sizin için en önemli olan hangisi belirleyerek sonraki önceliklerinizi belirlerseniz  bunlar  sizin hayatınızdaki önceliğiniz olacak ve en önemlisinden başlayarak hayatınızın önemli bir bölümünü kapsar hale gelecektir. Hayatınızda bu öncelikleri oturtmaya çalışırken önceliklerin yeri bazen değişebilir yılmadan bunu uygulamaya çaba sarfederseniz .Zamanla bu önceliklere mutlaka yenileri de eklenecektir.önceliklerinizi belirlemek, başarınızın artmasında çok önemlidir.Zamanınızı etkili bir şekilde yönetmek hedeflerinizin doğrultusunda odaklanmanız çok önemlidir.

            Hayatınızda küçük başarılara ulaştığınızda kendinizi ödüllendirebilmeniz için öncelikle küçük küçük hedefler belirlemelisiniz.

Harika bir insanın işareti olanları başarmak için önemli şeyleri ne zaman bir kenara bırakacağını bilen kişi olduğunu unutmayınız.

Amerikalı psikolog Abraham Maslavo göre kişilerin gereksinimleri kuramına göre insanları dış faktörlerden ziyade kişinin kendi içindeki ihtiyaçlara dayanmaktadır.Giderilmemiş bir ihtiyaç bireyleri güdüler ve kişinin ona yönelik motivasyonunu arttırır.

Hayal edebildiğiniz ve planlarınıza sadık kalabildiğiniz  kadar yapalir ve başarabilirsiniz….



Bu yazı 685 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI