Bugun...


ERHAN YIRCALI

facebook-paylas
YAZ GELDİ
Tarih: 08-04-2024 11:32:00 Güncelleme: 08-04-2024 11:32:00


Ayvalık-Akçay-Altınoluk-Ayvacık-Erdek

Yaz gelince ve okullar tatil olunca şehrimizin büyük bir kısmı Akçay, Altınoluk gibi yerlere gidiyor ve yaz tatilini burada geçiriyorlar. Emekliler ise çoğunlukla Nisan ayından Ekim ayının sonuna kadar yazlıklarında kalıyorlar.

Her şeyde olduğu gibi yazlık fiyatları ve kiraları da arttı. Ege Denizinde olan yazlık bölgelerimiz şu anda Erdek’e göre daha çok tercih edilmekte. Ayvacık, her ne kadar Çanakkale’ye bağlı olsa da Balıkesirlilerin istilasına uğramış durumda. 2023 yılında yazlık fiyatları Akçay, Altınoluk ve Güre bölgesinde metrekare olarak 30-35 bin lira iken 2024 yılında 50-55 bin liraya kadar çıktı.

Özellikle Ayvalık fiyat konusunda rekor kırmış durumda. Tarihi dokusu, tanınmış kişilerin bu ilçemizi tercih etmeleri, İzmir’e, Midilli'ye ve Balıkesir’e yakın olması, İstanbul'dan gelirken otobanın kullanılması bu duruma etken. 

İlçenin birçok yerinin imara kapalı olması nedeniyle mevcut olan ve yeni yapılan yerler daha da değerli hale geliyor.

Eski evlerin özellikle Rum evlerinin restore edilerek satılması Ayvalıkta sık görülen bir durum ve bu evler içinde oldukça yüksek fiyatlar isteniyor.

YAZLIK KİRALARI

Bizim bu bölgede yazlıklar genellikle sezonluk yani üç aylık kiralanıyor. Kiralık ilanlarına baktığımızda Ayvalıkta haftalık kiralama, villa tarzı yerlerde (4 kişilik) 25-35 bin lira arası, ev kiraları gecelik 4-5 bin lira arası ve apart-butik oteller ise gecelik iki kişi 2.500-3.500  lira arası. Akçay ve Altınolukta ise haftalık kiralama 15 bin liradan başlıyor.

Sezonluk kiralamalar Ayvalık’ta yerine göre 300-350 bin liradan, Akçay ve Altınoluk da 180-200 bin liradan başlıyor ve artarak gidiyor.

Ayvacık da üç katlı apartmanlar, küçük villalar daha fazla. 2-3 katlı yazlık sitelerin oldukça fazla olduğu bu bölgede haftalık kiralama bedeli 35-40 bin lira arasında değişiyor. Burada geçen sene metre karesi 30 bin olan yazlıklar şimdi metrekaresi 50 bin liradan alıcıya sunuluyor. Bu bölgede gecelik 4-5 bin liraya ev bulmak mümkün.

image.png

 

ERDEK

Bu ilçemizde 01 Haziran ve 01 Eylül arası dayalı döşeli iyi bir konumda olan yazlığın kirası 400 bin lira. Burada 300 bin liraya, 140 bin liraya kiralık yerler de mevcut. En düşük aylık kira ise 1+1 lerde 45 bin liradan başlıyor.

Yine burada da satılık evlerin metrekaresi 2024 yılında 50 bin liraya çıkmış durumda.

Bu yılda yazlık kiralamak ve almak kişileri zorlayacak. Umarım herkes bu yaz gönlüne göre bir tatil yapar.



Bu yazı 1818 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI