Bugun...



EMEKTEN TASARRUF OLMAZ

Enerji Bir Sen ve Ulaştırma Memur Sen üyeleri emekten, alın terinden ve elde edilen haktan tasarruf olmaz diyerek yaptıkları eylem ile tepkilerini dile getirdiler. Enerji Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Kınaş, koruyucu giyim, 3600 ek gösterge, fazla çalışma ücreti, mühendislik meslek kanunu, toplu sözleşme ikramiyesi, personel servisi, lojman kira artışı ile emeklilerin mali kayıpları konularında yaşanılan sorunları ve taleplerini sıraladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2024 17:36

EMEKTEN TASARRUF OLMAZ

Tasarruf tedbirleri ile personel servis hizmetinin kaldırıldığı, koruyucu giyimin engellendiği, fazla çalışma ücretinin kısıtlandığı ve Toplu Sözleşme Hükümlerinin engellendiği görülürken, Sosyal Hak olan Lojman kiralarına ise fahiş artışlar yapılacağı açıklandı.

Enerji Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Kınaş, konuşmasında toplu sözleşmenin bir kazanım olduğunu hatırlattı. Kınaş, Anayasa’da belirtilen hakkın, Toplu sözleşme ile koruma altına alınan kazanımların, hukuk hiyerarşisi içerisinde daha düşük olan genelge ile engellenemeyeceğini savundu. HABER.MUSTAFA TETİK 




Bu haber 209 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI