Bugun...



CHP’Lİ BELEDİYELER ÜCRETSİZ YAPIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı sözünü hatırlatarak, “HPV’den kaynaklanan enfeksiyonların önlenmesi ‘ücretsiz aşı' sözü vermişti. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen, ücretsiz aşı konusunda tek bir adım dahi atılmadı” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2024 12:35

CHP’Lİ BELEDİYELER ÜCRETSİZ YAPIYOR

CHP’li Serkan Sarı yaptığı açıklamada, HPV enfeksiyonlarının kansere yol açtığını ve Türkiye’de günde en az 3 kadının HPV’nin neden olduğu rahim ağzı kanserinden hayatını kaybettiğini bildirdi. CHP’li Sarı, HPV aşısının kanseri önleme oranının yüzde 90 civarında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine kulağının üzerine yattı ve verdiği bir sözü daha tutmadı. Human papilloma virüs’ten kısaca HPV’den kaynaklanan enfeksiyonların önlenmesi ‘ücretsiz aşı' sözü vermişti. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen, ücretsiz aşı konusunda tek bir adım dahi atılmadı. HPV enfeksiyonları kansere yol açıyor ve Türkiye’de günde en az 3 kadın, HPV’nin neden olduğu rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor.

“SAĞLIK BAKANLIĞI ADIM ATMIYOR”

“HPV aşısı büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü, kanser vakalarını %90 oranında önleyebilen bir aşıdır. HPV aşısı ile ilgili 2 yıl önce açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, yerli aşı üreteceklerini de söylemişti. Ama ortada yerli bir aşı yok! Bugün, maliyeti 4 bin liraları bulabilen HPV aşısının hayat pahalılığı gözetilerek ücretsiz verilmesi gerekiyor. Ama sağlık bakanlığı somut bir adım atmıyor.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİMİZ ÜCRETSİZ YAPARKEN, AKP İKTİDARI SEYREDİYOR”

“AKP iktidarı, yarattığı sorunları bırakın çözmediği gibi çözüm üretenleri de uzaktan seyrediyor. 732 milyarı aşan bütçesiyle halk sağlığına gereken önemi ve titizliği göstermeyen Sağlık Bakanlığının görevini, CHP’li Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerimiz yapıyor. Belediyelerimiz HPV aşısını ücretsiz olarak yapıyor. Bakan beye buradan soruyorum; Verdiğiniz sözü ne zaman tutacaksınız?  HPV aşısını ulusal aşı takvimine ne zaman alacaksınız? Yerli aşıyı bulana kadar halk sağlığını ve kadınlarımızın hayatını tehlikeye atan kanser hastalığını önlenebilmesi için tedarik ederek ne zaman ücretsiz yapacaksınız. HABER: MİNE YURDAKUL 




Bu haber 233 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI