Bugun...



Balıkesir, Mavi Gözlü Dev’i andı

Kuvayı Milliye’nin başşehri Balıkesir, “Kuvayı Milliye Destanı” şiirinin şairi Mavi Gözlü Dev Nazım Hikmet’i, 61’inci ölüm yıldönümünde en güzel şekilde andı. Halk TV’de Serhan Asker’in sunumuyla Avlu Yaşam Merkezi’nden canlı olarak “Görkemli Hatıralar” programında konuşan Başkan Ahmet Akın “Nazım, gurbette hep yurtsever bir Türk genci şuuruyla yaşamış. Onun vatan aşkını, Ulu Önderimiz Atatürk’e duyduğu büyük sevgiyi hatırlatmak borcumuz.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2024 12:11

Balıkesir, Mavi Gözlü Dev’i andı

“Kuvayı Milliye Destanı” şiirinin şairi Mavi Gözlü Dev Nazım Hikmet, 61’inci ölüm yıldönümünde Kuvayı Milliye’nin başşehri Balıkesir’de anıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Avlu Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nazım Hikmet’i Anıyoruz” etkinliği, Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu “Görkemli Hatıralar” programında 3 saat boyunca canlı olarak yayınlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Nazım Hikmet belgeselinin yönetmeni gazeteci-yazar Nebil Özgentürk ile sevilen ses ve tiyatro sanatçı Zuhal Olcay’ın konuk olduğu programda tüm Türkiye, Balıkesir’den Nazım Hikmet’i andı. Nazım Hikmet’in; ağıtlarla, türkülerle, şarkılarla, şiirlerle anıldığı programda Nebil Özgentürk, Nazım’ın hayatından kesitler anlattı.

 

ŞARKILAR HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

Muhteşem sesiyle Nazım Hikmet şiirlerine ve onun için yazılan eserlere hayat veren Zuhal Olcay da “Memleketim”, “Kız Çocuğu”, “Yiğidim Aslanım” ve “Lüküs Hayat” şarkılarını seslendirdi. Programa katılan Balıkesirliler, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler.

 

“BALIKESİRLİLER ARTIK ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYOR”

Nazım Hikmet’in “Artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum.” sözlerine atıfta bulunarak Balıkesirlilerin artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istediğini vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Balıkesir Kuvayı Milliye’nin başşehri ve Yiğit Balıkesirliler bunun en güzel sembolü. Bu sembole de Kuvayı Milliye ruhunu hem şiirlerinde hem de hayatı boyunca memleket hasreti çektiği dönemde en iyi şekilde anlatan Nazım Hikmet’in 61. ölüm yıldönümünü en güzel şekilde anmak düşer. 78 yıl sonra Balıkesir’de bir değişim oldu. Biz, bunu bir dönüşüme eviriyoruz. Bu dönüşümü hep beraber yapacağız. Sonuna kadar hemşehrilerime güveniyorum. Ekibimizle birlikte bütün Balıkesir’i, kimseyi ayırmadan kucaklıyoruz. Bizler, Kuvayı Milliye’nin evlatlarıyız, kimseyi ayırmadan herkesi sevmeyi kendimize şiar edindik.” dedi.

 

BAŞKAN AKIN, NAZIM HİKMET’İ ŞİİRLERİYLE ANLATTI

Nazım Hikmet’in “Kuvayı Milliye Destanı” şiirinden kendisini en çok etkileyen dizeleri okuyan Başkan Ahmet Akın “İşte, bu bakış Türk Milleti’nin zaferinin en güzel göstergesi. Nazım Hikmet; cumhuriyetimizin tartışılmaz sembol isimlerindendir. Gurbette hep yurtsever bir Türk genci şuuruyla yaşamış. Onun vatan aşkını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu derin ve çok büyük sevgiyi bir kez daha buradan hatırlatmak borcumuz. Vatanına duymuş olduğu derin özlem ve hasret karşısında saygıyla eğiliyorum.” dedi ve son olarak Nazım Hikmet’in “Davet” şiirini seslendirdi. HBAER: MERVE İREVÜL 




Bu haber 19 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI