Bugun...


MUSTAFA TETİK

facebook-paylas
BAŞ TACIMIZ ANALARIMIZ
Tarih: 14-05-2024 11:35:00 Güncelleme: 14-05-2024 11:44:00


12  Mayıs   Anneler   Günü.    Elleri öpülesi, ayaklarının altına cennet vaat edilen varlıklarımız    analarımız.Yılın her günü gereken ihtimam ve özeni göstersek te bu özel günlerinde kapılara baktırmamak için günün ilk saatlerinde ziyaret etmek için özen gösterdiğimiz    olmazsa olmazımızdır. Yüce dinimiz İslamiyet’in de kadına değer  biçemezken kadına  sure ve ayetlerin  indirildiği analarımız kardeşlerimiz yarimiz ablalarımız bizleri doğurup büyüten kadınlarımız tüm insanlık  için  de çok değerlidir.   M.Ö..209-M.Ö.174  Büyük Hun hükümdarı olan Türk Hun hükümdarı Mete Han Toyu toplar. Beylerin hepsi hazır olmasına rağmen konuşmasına başlamaz Ta ki hanımı gelip sol tarafına oturana kadar. Beylerine döner:’’Ben sizin Hanınızım bu da benim hanım ‘’diyerek Türk töresinde kadının yerini ve önemini vurgulamıştır. Yaptıkları ile bize her zaman gurur kaynağı Atamız Avrupa dan çok önce  hayatımızda çok özel anlamlar ifade eden Türk Kadınlarına 5 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından seçme seçilme hakkı vermiştir; bu özel gün Türkiye ve Dünya da kadın Hakları günü olarak ülkemizde  kutlanmaya başlamıştır. 1930 Yılın da Belediye Seçimlerinde Seçme ve Seçilme Hakkı elde ederken Muhtarlık seçimlerinde ilk kez 1933 yılında yer buldu. Dünya üzerinde kadınlara en erken seçme seçilme hakkı veren ülkeler arasında Türkiye şerefle yer alır. Kadın ile ilgili sorunların dile getirilmesi bu konudaki farkında lığın yaratılması açısından çok önemlidir. Çağdaş Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi söz sahibi olmaları, etkinlik, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması 1930 yılında  Türk kadının siyasi haklarının kazanması için gerekli yasaların çıkarılmasını ifade eder.

Bu Millet, esas eğitimini aileden almaktadır. Türk Milleti öyle analara sahiptir ki her dönemin büyük adamlarını  , Değer gören Türk kadınları yetiştirmiştir. Geçmişte hakanlarına her konuda yardımcı olan Türk kadınları daha en yüksek kuşaklar yetiştirmeye yeteneklidir. Bu gücü Türk Kadını kendi  Dünya uluslarındaki en medeni ulusların kadınları ile bir tutarak haklarını ilk önce kadınlara veren Mustafa Kemal Atatürk’ e borçludur.

Son yıllarda seçilmiş kadınların siyasi hayatta kendilerini daha çok hissettirmeleri ve aldıkları makamların haklarını vererek görevlerini layıkıyla yapmaları gelecek nesillerde seçimler yolu ile dağıtılacak görevlere kadın adaylara verilecek oyların ve güvencelerinin şimdi ki teminatıdır.

Sizlerinde televizyon kanalları ya da sosyal medya platformlarında da izlediği gibi bugün İran da kadınlar haklarını alabilmek için hala  canlarını vermektedir. Sizler bir milletin medeniyetini ölçmek istiyorsanız Kadınlara nasıl muamele edildiğine bakmanız yeterlidir. Bunun içindir ki başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere biz kadınlara bu hakları veren Mustafa Kemal Atatürk ve son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ’nın kadınlara her alanda tanıdığı pozitif ayrımcılık tanıması ile Türk kadınlarının  gelebileceği en yüksek mertebeye çıkarmıştır.  

12 Mayıs  Anneler Günü. Tüm kadınların istismara uğramadıkları , şiddet görmedikleri , eğitim alabildikleri  ve Mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Saygılarımla… 



Bu yazı 627 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI