Bugun...


TÜRKAN GÖKGÜL

facebook-paylas
ARTIK LÜKS DEĞİL
Tarih: 23-02-2024 12:05:00 Güncelleme: 23-02-2024 12:05:00


Yıllar önce yetmişli yıllarda bir haber kanalında İngiltere ‘de  bir şatoyu anlatan spiker 17 oda dediği zaman beynimde uçuşan önce o koca evin  temizliği gözümde çok büyümüştü.Annemle paylaştım annemin yanıtı.

-O kadar büyük evin sahibi olan kişi elbette  evi temizleyecek insanlarında parasını ödeyebilir demişti .O zamanlar bizler altmış metre kareden yapılmış gecekondularda mahallede tek bir araba ,şanslı olanların ayda bir gidebildiği yazlık kışlık sinemalar  evlerin çoğunda elektrik su ve televizyon yok. Çoğu ev ev sahibi tarafından yapılmış yığma tuğla hayallerimizin bile kabul etmeyen o şato tarzı evlerden o günlerden geldik bu lüks yaşadığımız değil insan olarak  hakkımız olan alanlarda yaşadığımız  günlere.

Nerde o günler nerde şimdiki günler. Şimdilerde oda sayısı belli olmayan 2 yada 3 banyolu evler her evde lüks cipler evin reisinin evin hanımının hatta delikanlıların lüks araçlarının sıra sıra olduğu lüks evler. Hele çarşı Pazar  yürüyüş alanları yüzme havuzlarının  spor salonlarının okullarının olduğu rezidanslarda akıllı evler artık her alanda lüksün içindeyiz. Eskilerde  hayal bile edemediklerimiz şimdilerde hepimizin olmazsa olmazı olmaya başladı. Evlerimizde bir sauna , bir masaj salonu bir sinema salonu olmasını istemek en doğal hakkımız . Evimizin konforunda böyle ihtiyaçlarımızı istemek bir ihtiyaç. Artık evimizi apartmanımızı yada camlarımızı temizlemek hatta apartmanlarımızı yönetmek bile birer iş kolu oldu. Sihirli bir ayna bulmanıza gerek yok evinizde olması gerekenleri hayal ederek istemenize.Sadece biraz internette araştırma yaparak  evinizde yapacağınız değişikliklere karar verebilirsiniz.

            Uzun bir iş gününden sonra ayaklarınızı uzatıp yanınıza patlamış mısır alarak  zamanınızı kaliteli ve keyif alarak eğlenceli bir şekilde geçirilebilir. Bunun yolu evinizin bir odasını sinema salonuna dönüştürebilirsiniz. Sinema odasına dönüştürebilmek için evinizin bir alanını mutlaka tadilat gereklidir. Dışarıdan gelen ışığın kontrol edilmesi ve yeterince büyük bir duvar alanı ekran için çok önemlidir. Sinema odası için öncelikle duvarlara ses yalıtımı yapılıp duvarlar koyu renge boyanmalıdır.Işığın içeri sızmaması için ışığı engelleyen kalın perdeler kullanılmalı görüntü kalitesi ni engellenmemesi için önemlidir.Ev sinema sistemlerinde projeksiyon için en az kabaca 14 metrelik bir atış mesafesine ihtiyaç ardır.Tabi seyirciler için oturma koltuklarının biraz yukarısında eşiniz ve size özel iki adet siyah yada kırmızı sinema koltukları olursa  mükemmel olur.Tabi sinema salonlarının olmazsa olmazı mısır patlatma makineleri ve çeşitli Klasiklerin sinema afişleri yıllar önce oda sayısına takılırken gelecek yılların lüksleri şimdilerde hayatımızın  ne kadar doğal bir ihtiyacı gibi geliyor bizlere . İnsan olarak  dünyaya geliş amacımız olan öncelikle Rabbimize ibadet, Hayırlı evlatlar yetiştirmekten sonra ise dünyayı güzelleştirmekse o zaman yaşadığımız alanları da konfor alanımızı genişletmek hepimizin en doğal hakkı. İhtiyaçlarımızın karşılandığı sağlıkla yaşadığımız evlerimizde daha nice güzel günlere ermeniz dileğiyle…



Bu yazı 1366 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI