Bugun...


Mehmet Emin BAYAR

facebook-paylas
GENÇLİK
Tarih: 18-05-2024 12:00:00 Güncelleme: 18-05-2024 12:00:00


Sevgili gençler!

Dünya hayatının en zengin ve en güzel nimeti gençliktir. İnsanlar için gençlik bir ilkbahardır, çiçek gibi açar, kainatı lale, sümbül yapar. Gençlik bir pazardır, mahsul yapar, meyve yetiştirir, Kemal’e erdirir, bütün insanlara ve yaratıklara yedirir. Gençlik bir nevi cennettir.
Bu nedenle genç, gençliğini ganimet, yaşamını fırsat, ömrünü sermaye bilmeli, canını sevgiliye ayna Edip bakmalı, bütün zorluklara göz yummalı “Allah” deyip  koşmalı, aşkı gönlüne pervaz (kapı) edip uçmalı, ilme, belime sarılmalı, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı, “ Allah Allah” adımlarıyla, “ aman yarabbi!”nidaları ile Allah’a ulaşanlardan olmalıdır.

Genç, gençliğini bilmeli, Müslümanlığını öğrenmeli, yüce Allah’ın “Rabbine yönel” hitabını duymalı, “ salih kullarım arasına katıl”emrini tutmalı, “cennetime gir” ( Fecr; 89 / 28-30) emrine uyup Allah’ın rızasına erenlerden olmalıdır.
 Bu vesile ile Genç kardeşlerimin 19 Mayıs gençlik ve Spor bayramlarını tebrik eder, esenlikler dilerim.
(Bu yazım, Muhterem hocam, merhum İbrahim Yılmaz efendinin Notlarından yararlanılarak hazırlanmıştır. Ruhları şad, makamları cennet olsun.)



Bu yazı 365 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI